Breng een pan met water aan de kook. Schil de asperges en snij ze in 4 gelijke delen en blancheer deze vervolgens in het kookwater gedurende 3 minuten, spoel daarna de asperges met koud water. Rooster het sesamzaad. Doe de arachide-olie in een wokpan en voeg de fijngesneden sjalot en gember toe, zet het vuur niet te hoog, en bak dit ongeveer 2 minuten. Doe de mirin, sojasaus en oestersaus erbij en laat dit 2 minuten stoven. Doe de asperges erbij en de sesamolie en wok nog ongeveer 4 minuten, voor het opdienen strooi het sesamzaad over de asperges. Serveer op warme borden met miehoen of gele rijst.
(Zie foto) Bak de risottorijst in de warme olijfolie tot glazig maar niet gekleurd. Voeg de ui en de knoflook toe. Voeg de bleekselderijstelen toe. Voeg de witte wijn toe en daarna in een keer de bouillon. Doe de deksel op de pan en kijk na 12 minuten of de rijst nog een bite heeft en in een heerlijk geurende yoghurt-dikte substantie is! Voeg vlak voor het opdienen de gerilde asperges toe, een klont roomboter, de Parmigiano Reggiano en schep in diepe borden!!
Garneer met mint, gegrilde citroenplakjes en zwarte peper.